Schoonoord Rotterdam

De laatste tijd ben ik een paar keer naar park Schoonoord in Rotterdam geweest. Een prachtige tuin die elke keer weer nieuwe verassingen laat zien.

De varens komen weer mooi op en die laten zich ook goed gebruiken om creatieve foto's van te maken, of om te gebruiken in combinatie met andere bloemen en planten.

Hieronder wat verschillende foto's van varens, de blauwe kruishyacint en de prachtige witte bloem, daslook.  Zeker de bloemen zie je niet snel op een andere locatie in Nederland.

 

Onder het kopje Macro - Flora zijn de foto's in hogere resolutie te zien.

Lentebloeiers

De lente in in volle gang en overal schieten de bloemen uit hun knoppen. Het is een mooie tijd voor de macrofotograaf, die na een winterslaap weer vol aan de slag kan om alle frisse kleuren op de foto te zetten.

Hieronder een aantal platen die ik geschoten heb afgelopen tijd. Het "soft" effect wat sommige foto's hebben komt doordat ik iets dicht bij de lens houdt, waardoor er een waas ontstaat.  

Geniet van de foto's en binnenkort weer meer. 

20180421-IMG_6216.jpg
20180421-IMG_6269-bewerkt-2.jpg
20180422-IMG_6292.jpg

Sneeuwklokjes

De lente is alweer in aantocht. De tijd om met de macrolens de bloemen op te zoeken die nu boven de grond komen, is aangebroken.

Vorige week ben ik op pad gegaan met het doel om sfeervolle platen te maken van de sneeuwklokjes.

Hieronder een tweetal foto's die ik gemaakt heb, ze staan ook onder het kopje "Macro - Flora".

Binnenkort meer lentebloeiers. 

Het begin

Hallo

Eindelijk is het zo ver, ik heb mijn eigen site. 

Zelf gemaakt, via squarespace.com.

Ik heb een aantal foto's uitgezocht om mee te beginnen, maar langzaam aan zullen er dingen toegevoegd en verwijderd worden, om het dynamisch te houden.

Schroom niet om commentaar te geven.

Mark.